Betalen

Let op: Ons IBAN/rekeningnummer is recentelijk gewijzigd. Gebruik dus altijd het IBAN/rekeningnummer dat je vindt op de factuur of in je orderbevestiging.

 • Betaalmethoden

  Bij Cosmox kun je (afhankelijk van de bestelling en de gekozen afleveropties) op verschillende manieren veilig betalen. Hieronder een overzicht van de diverse betaalmogelijkheden:

  Digitale machtiging

  Cosmox gaat samenwonen met het nieuwe eci! Tijdens de verhuizing is het helaas niet mogelijk om per doorlopende machtiging te betalen. Maar goed nieuws! Vanaf 1 juli kun je bij het nieuwe eci per doorlopende machtiging betalen. Als je tegen die tijd inlogt met je accountgegevens kun je in Mijn eci de machtiging activeren.

  iDEAL

  Met deze betaalwijze betaal je het gevraagde bedrag meteen tijdens het bestelproces via je eigen bank. De banken die iDEAL ondersteunen worden getoond tijdens het betaalproces. Groot voordeel van betalen met iDEAL is, dat we alle voorradige artikelen direct aan je leveren.

  Creditcard (Visa of MasterCard)

  Je kunt de creditcardgegevens via onze beveiligde SSL procedure veilig invoeren en wij zorgen samen met de creditcardorganisatie voor een correcte afhandeling.

  De Boekenbon

  Voorlopig is het helaas niet mogelijk om met een Nationale Boekenbon te betalen op onze site.

  Cosmox heeft regelmatig leuke kortingsacties. Je vindt deze exclusief in onze nieuwsbrief of via advertenties. Onze actiecodes en cadeaubonnen zijn alleen inwisselbaar bij Cosmox. Actiecodes en bonnen zijn niet voor contanten in te wisselen en dienen volledig (in één keer) te worden besteed.

  Voorwaarden inwisselen actiecode

  Een actiecode is eenmalig te gebruiken en niet overdraagbaar, tenzij anders vermeld. Alleen geldig voor een online bestelling en tijdens de genoemde actieperiode . Een actiecode is niet geldig in combinatie met onze cadeaubonnen. Een actiecode is alleen geldig voor de producten waarvoor de betreffende actiecode geldt. Actiecodes kunnen niet ingewisseld worden op boeken in verband met de wet op de vaste boekenprijs in Nederland.

  Voorwaarden inwisselen cadeaubon

  De duur en voorwaarden worden op de cadeaubon gecommuniceerd. Een cadeaubon is eenmalig te gebruiken, 1 jaar geldig, overdraagbaar en is een betaalmiddel op Cosmox.

  Voorwaarden inwisselen Boekenbon-cadeaukaart

  De Boekenbon-cadeaukaart is een betaalmiddel voor o.a. de aanschaf van boeken, luisterboeken en/of e-books, is 10 jaar geldig en kan in één keer of in delen besteed worden. De koopprijs wordt van het saldo op de Boekenbon-cadeaukaart afgeboekt. Het restant saldo kan gebruikt worden bij een volgende aankoop. Op www.boekenbon.nl kun je het saldo checken van je Boekenbon-cadeaukaart.

 • Informatie over facturen en betalingen

  Waar vind ik de factuur van mijn bestelling?

  Die vind je terug in je online account. Klik in je account op Mijn bestellingen en vervolgens op de link facturen in de rechterkolom. Klik daarna op het pdf-icoon om je digitale factuur te openen.

  Er is iets fout gegaan bij de betaling

  Is de betaling langer dan 5 werkdagen geleden voldaan op ons rekeningnummer? Neem dan ajb contact op met onze klantenservice. Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen we je de volgende gegevens te sturen:

  • Het nummer van je orderbevestiging of je klantnummer
  • Datum van betaling
  • Het door jouw betaalde bedrag
  • IBAN/rekeningnummer waarnaar je het bedrag hebt overgemaakt
  • Het betalingskenmerk dat op je afschrift vermeld staat
  • De door jouw gebruikte IBAN/bankrekening
  • Naam van de rekeninghouder
  Krijg ik automatisch mijn geld terug als ik mijn artikel retourneer?

  Zodra wij het pakket hebben ontvangen op ons retouradres, wordt het vooruitbetaalde bedrag teruggestort binnen 30 werkdagen. Heb je nog niet betaald? Dan vervalt het bedrag van je factuur. Heb je betaald met een cadeaubon? Dan storten we het bedrag niet terug, maar komt er een tegoed in je account te staan wat automatisch met de eerstvolgende bestelling verrekend wordt.

  Ik wil meer weten over IBAN, waar vind ik meer informatie?

  We hebben een speciale uitleg pagina gemaakt met alle informatie over IBAN en wat dit voor jou betekent. Klik hier voor de informatie.

 • Betaalherinnering (of aanmaning)

  Waarom heb ik een betaalherinnering (of aanmaning) ontvangen?

  Als je een betaalherinnering (of aanmaning) ontvangt, hebben we, volgens onze gegevens, de betaling van (een deel van) je bestelling nog niet ontvangen.

  Ik heb een betaalherinnering (of aanmaning) ontvangen, maar ik heb al betaald

  Is de betaling langer dan 5 werkdagen geleden voldaan op ons rekeningnummer? Neem dan ajb contact op met onze klantenservice. Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen we je de volgende gegevens te sturen:

  • Het nummer van je orderbevestiging of je klantnummer
  • Datum van betaling
  • Het door jouw betaalde bedrag
  • IBAN/rekeningnummer waarnaar je het bedrag hebt overgemaakt
  • Het betalingskenmerk dat op je afschrift vermeld staat
  • De door jouw gebruikte IBAN/bankrekening
  • Naam van de rekeninghouder

  Ik heb een betaalherinnering (of aanmaning) ontvangen, maar heb mijn artikel nooit gekregen

  Als je het artikel niet hebt ontvangen, maar wel een betaalherinnering (of aanmaning) hebt ontvangen, dan vragen wij je vriendelijk om de volgende zaken na te gaan:

  • Heb je navraag gedaan bij je buren? Misschien heeft de bezorgdienst de bestelling bij je buren afgeleverd.
  • Klopt het afleveradres dat je hebt opgegeven tijdens de bestelling?

  Als je de bovenstaande vragen met 'ja' kunt beantwoorden, neem dan ajb contact op met onze klantenservice.

  Ik heb een betaalherinnering (of aanmaning) ontvangen, maar heb mijn artikel teruggestuurd

  Als je een artikel terug hebt gestuurd, duurt de administratieve verwerking daarvan 5 werkdagen. De ontvangen betaalherinnering (of aanmaning) en de verwerking van de retour kunnen elkaar kruisen. Heb je het artikel langer dan 5 werkdagen geleden retour gestuurd? Neem dan ajb contact op met onze klantenservice.

  Ik heb een betaalherinnering (of aanmaning) ontvangen, maar wil mijn artikel retourneren

  De meeste artikelen die je bij ons gekocht hebt, kun je tegen bepaalde voorwaarden kosteloos retourneren na een zichttermijn van 14 dagen. Meer informatie over de voorwaarden en de retourprocedure vind je onder het kopje Ruilen/Retourneren.

  Ik ben te laat met betalen, maar heb net betaald. Moet ik jullie hierover informeren?

  Je betaling wordt automatisch verwerkt op de betreffende bestelling als je de betaling overmaakt met het correcte betalingskenmerk. Daarom hoef je ons hier niet van op de hoogste te stellen. Houd altijd rekening met verwerkingstijd van 5 werkdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat je toch een betaalherinnering (of aanmaning) ontvangt. Deze kun je dan uiteraard als niet verzonden beschouwen.

  Hoe kan ik mijn betaalherinnering (of aanmaning) betalen?

  Bij de betaalherinnering (of aanmaning) vind je alle gegevens om de betaling te voldoen. Heb je de betaalherinnering (of aanmaning) per e-mail ontvangen? Maak dan gebruik van de handige betaalbutton, waarmee je in de vertrouwde iDeal omgeving kunt betalen.

  Ik heb per ongeluk het bedrag naar een verkeerd IBAN/rekeningnummer overgemaakt. Wat moet ik doen?

  Als je de begunstigde kent, dan kun je zelf contact opnemen met de begunstigde. Degene die jouw overschrijving heeft ontvangen, kan dit bedrag vervolgens terugstorten op je rekening. Als je de begunstigde niet kent of als het niet lukt om het bedrag terug te krijgen, kun je contact opnemen met je bank. Zij kunnen vervolgens optreden als bemiddelaar. Houd er wel rekening mee dat je factuur nog openstaat en nog voldaan moet worden.

  Hoe ontvang ik de betaalherinnering (of aanmaning)?

  De betaalherinnering, 1e aanmaning en laatste aanmaning ontvang je via e-mail, tenzij we je e-mailadres niet kennen, dan ontvang je deze berichten per post. Houd er rekening mee dat er vanaf de 1e aanmaning bijkomende kosten in rekening worden gebracht en dat financiële correspondentie wordt verzonden naar het bij ons bekende e-mailadres in je account.

 • Incasso

  Waar kan ik met mijn vraag over incasso terecht?

  Na een overdracht aan het incassobureau heeft Cosmox geen inzage meer in de gegevens van de betreffende vordering. Daarom kunnen wij je voor vragen alleen door verwijzen naar ons incassobureau. De medewerkers helpen je dan graag verder. Als blijkt dat de incasso-overdracht onterecht is, zal het incassobureau er direct zorg voor dragen dat het dossier wordt gesloten.

  De contactgegevens van het incassobureau zijn:

  Intrum Justitia
  Postbus 84096
  2508 AB Den Haag
  Tel: 088-0201 720

  Om een schriftelijke reactie aan een medewerker van Intrum Justitia te sturen kan je inloggen via de gegevens die op de brief óf in de e-mail staan die je van Intrum Justitia heeft ontvangen

  Wij vragen je vriendelijk om in de correspondentie altijd het referentienummer van het incassobureau of je Cosmox klantnummer te vermelden.